Samtidigt som orkanen Harvey skapat kaos i Texas, USA, där 18 personer hittills mist sina liv, pågår ett intensivt regnande på flera håll i världen.

I Sierra Leone har det regnat tre gånger mer än normalt under augusti och fler än 1 000 människor befaras ha dött av översvämningar och lerfloder i huvudstaden Freetown.

Men ytterligare tusentals lever i områden som är fortsatt hårt utsatta av oväder, rapporterar bland andra Time. Hjälporganisationer försöker dela ut mat och rent vatten för att undvika en hälsokris. Och kritik har riktats mot regeringen för att inte göra tillräckligt eller ha lärt sig från tidigare regnväder.

I norra Indien, Nepal och Bangladesh har miljontals människor tvingats på flykt undan de värsta monsunregnen på flera år. Översvämningar i regionen har dödat 1 200 personer hittills. Insatser för att evakuera invånare har försvårats av ett fortsatt intensivt regnande, skriver The Guardian.

I megastaden Bombay i Indien är det enorma översvämningar. Bilden togs 29 augusti.

Men även i Bombay, i mellersta Indien, har det regnat. Ett av stadens sjukhus översvämmades och en avdelning var tvungen att evakuera. Nu oroas läkare för ökad smittorisk när sopor cirkulerar runt i vattnet.

BBC rapporterar att över 16 miljoner människor är påverkade av monsunregnen i Indien, Nepal och Bangladesh och att hjälporganisationer kallar det för den värsta naturkatastrofen på flera årtionden.

I Hongkong har skolor och företag varit stängda på grund av den senaste veckans tyfon.

Det har även blåst kraftigt i södra Asien. Förra veckan omkom minst 12 personer då tyfonen Hato drog in över södra Kina och orsakade stora skador i Hongkong och Macao. Myndigheterna i Macao uppger även att 153 personer skadades av orkanen och skadorna beräknas till mångmiljonbelopp, uppger Al-jazira.

Strax efter orkanen så drog en tropisk storm – Pakhar – in över samma område och skapade ytterligare förödelse. Flyg- och båttrafik ställdes in.

Extremt väder blir ett allt större problem i världen. Vissa områden drabbas av storm och regn och andra av torka.

 

HÄR HITTAR DU ARTIKLAR I VÅR TIDIGARE SERIE: KLIMATKAOS