I juni kom varslet på företaget Reneriet som sköter städning och klottersanering i Stockholms pendeltrafik. Ungefär 50 heltidstjänster av totalt 194 har sagts upp, enligt pendelstädarna som nu har författat ett öppet brev till trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) som är högst ansvarig för kollektivtrafiken i Stockholms län.

”Vad svarar Du de resenärer som reagerar på att de nya stationerna Odenplan och City efter bara en månad börjat gro igen av smuts och skräp som vi redan underbemannade städare inte hinner ta bort? Och detta innan uppsägningarna har verkställts!” skriver städarna bland annat i brevet.

Enligt städarna har företaget MTR, som sköter pendeltrafiken, ”lurat” städbolaget Reneriet att teckna ett förlustavtal.

”Vi blir arbetslösa på heltid eller deltid och detta enbart för att MTR ska kunna skicka mer pengar till ägarna i Kina.” skriver städarna på företaget i det öppna brevet.

I morgon, tisdag, kommer städarna att demonstrera utanför SL:s huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm i samband med att Trafiknämnden håller möte.

Följ Arbetet på Facebook för att hitta andra artiklar.