– Intresset har varit stort, berättar Jowan Österlund, grundare och vd för Helsingborgsföretaget Biohax International, som står för chipen. Utöver de femtio på företaget är det runt hundra till i trakten som har anmält intresse. Men vi kommer inte att hinna med alla dem, vi ska vidare till Chicago där ledningen för en reklambyrå också vill operera in chip.

Även svenska företag och privatpersoner har nappat på idén, men Three Square Market är först i USA.

Fördelarna är uppenbara, anser Jowan Österlund. Man slipper alla kort och nyckelbrickor man kan glömma och bli av med, chipet håller i minst tio år och bara fantasin sätter gränsen för vad ditt chip ska kunna göra.

– Jag har satt in chip på folk i Sverige som har det kopplat till tändningen på motorcykeln, låset på bilen, olika hemliga fack och gömställen hemma …

Men nackdelarna då? Många skulle känna sig övervakade – kanske speciellt om det är arbetsgivaren som tillhandahållit chipet.

– Ja, det finns ju alla de här dystopiska fantasierna, säger Jowan Österlund. Nanorobotar, cyanidkapslar, Storebror ser dig …

Men Storebror ser inget mer för att du har ett chip, resonerar han.

– Chipet är passivt. Det sänder inte ut något. Så länge du inte använder det till att passera dörren på jobbet, till exempel, så vet inte arbetsgivaren någonting.

Och redan när man använder ett kort eller en nyckelbricka registreras ju informationen.

– Sedan kan en arbetsgivare naturligtvis missbruka den information som finns, sitta och kolla ”Nu har Kalle gått på toa tio gånger på en förmiddag!” – men det kan de göra redan nu, och det är olagligt enligt personuppgiftslagen.

Och att chipet är ditsatt av arbetsgivaren gör ingen skillnad om man byter jobb.

– Det blir som att lämna tillbaka passerkortet. De går in i sina system och markerar att den och den individen ska inte längre bli insläppt i byggnaden, eller ha tillgång till systemen.