Reno Norden har flera gånger fått kritik av Arbetsmiljöverket för bristande och rentav hälsovådlig arbetsmiljö, enligt Arbetsmiljöverket och TV4 nyheterna. Är det för hög arbetsbelastning så blir folk totalt utslitna, säger sophämtaren Peter Börjesson enligt Arbetet.

Nu har liberalernas hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholm reagerat: Att gå ut i vild strejk är ingen sjukdom, säger hon.

Det vet väl alla. Sjukvårdslandstingsrådet borde värna om sopåkarnas hälsa och i stället angripa företaget som inte gör något åt den höga arbetsbelastningen som gör att sopåkarna slits ut och måste sjukskriva sig när stressen ökar.

Anställda som ligger på en för hög stressnivå och blir utsatta för ytterligare stress riskerar att insjukna, enligt stressforskare. Att som sjukvårdslandstingsråd inte förstå att en del sopåkare blir sjukskrivna är för min del helt obegripligt. Hon bör fundera på att avsäga sig sitt förtroendeuppdrag.