Det var sedan de anställda på avfallsföretagets Malmöavdelning hade börjat arbeta strikt enligt regelboken som händelsen inträffade: De drar ett kärl i taget, som reglerna säger, de tar raster som reglerna säger, de vägrar arbeta över.

– I det området som Reno Norden tog över i april tvingas miljöarbetarna jobba sanslöst mycket övertid. En del har arbetsdagar på 12–14 timmar, säger Kim Jensen, huvudskyddsombud på Reno Norden, till Transportarbetaren.

När de anställda tog sina raster filmades de av en arbetsledare. Det var när skyddsombudet klagade på kontoret över detta som arbetsledaren tog strupgrepp på honom.

– Vi ser väldigt allvarligt på det. Ambulans tillkallades, polis också, säger Kim Jensen till Transportarbetaren. Om arbetsledaren finns kvar på kontoret på måndag lägger vi ner allt arbete. Är arbetsledaren borta fortsätter vi jobba, strikt enligt reglerna.