Nordea har protesterat mot regeringens planer på att höja de så kallade resolutionsavgifterna, pengar som ska användas om staten tvingas gå in och rädda bankerna vid en kris. Banken har hotat med att flytta huvudkontoret till Danmark eller Finland om förslaget blir verklighet.

Kommunal har en miljard kronor placerade i Nordea och erbjuder också medlemmarna förmånliga lån i banken. Men flyttar Nordea huvudkontoret, mister banken Kommunal som kund.

– Vi ogillar mycket det agerande Nordea har visat på, det är att idka utpressning, säger Tobias Baudin till Aftonbladet.

Handels överväger att göra detsamma och lämna Nordea, enligt TT.

– Svenska folket räddade banken under finanskrisen, nu hotar den med att lämna landet med pengarna. Man kan ju tycka att det vore på sin plats att de betalar tillbaka de pengar de är skyldiga svenska folket innan de flyttar, skriver Susanna Gideonsson i en kommentar till TT.

Nordea har valt att inte kommentera.