Enligt ett preliminärt valresultat är det Moreno som tar hem segern i valet, men oppositionens Guillermo Lasso hävdar att det har förekommit oegentligheter, och att han kommer att bestrida resultatet.

– Vi kommer att försvara det ecuadorianska folkets vilja med tanke på de oegentligheter som syftar till att tillsätta vad som vore en illegitim regering, säger Lasso.

Guillermo Lasso har lovat att sparka ut Wikileaksgrundaren och sexbrottsmisstänkte Julian Assange från Ecuadors ambassad i Storbritannien om han vinner valet. Assange tog sin tillflykt till ambassaden 2012 och beviljades asyl.

”Jag ber ödmjukast om att Lasso lämnar Ecuador inom 30 dagar (med eller utan sina skatteparadismiljoner)”, skriver Assange på Twitter, som en passning till Lassos löfte om att Assange skulle vara ute inom 30 dagar efter en eventuell valseger.

Moreno hade 51,1 procent av rösterna jämfört med konservative Lassos 48.9 procent enligt landets valmyndighet, då 92,7 procent av rösterna var räknade. Valmyndigheten hade inte utropat någon vinnare.

– De har lekt med folkets vilja, sade Lasso sent på söndagskvällen när han begärde en omräkning av rösterna, och sade att han var den rättmätiga vinnaren.

Men Moreno, som tidigare har varit vicepresident och som har lovat att satsa på den sociala välfärden, firade redan.

– Från och med nu, låt oss arbeta för landet! Alla vi! sade han inför jublande anhängare i huvudstaden Quito.

Det befaras att det oklara valresultatet kan leda till stora protester i det oroliga landet.

TT-Reuters

Modern office buildings, condominium in big city downtown with Motorway, Expressway, Freeway the infrastructure for transportation in modern city, urban view at twilight time