Arbetets kulturredaktör Charlotta Kåks Röshammar och biträdande kulturredaktör Vesna Prekopic plockar ihop den bästa musiken från 2016. God lyssning!

Musikåret 2016 har varit ett händelserikt år, fullt av bra album och singelsläpp, men också av roliga överraskningar som att Bob Dylan fick Nobelpriset i litteratur. Det har också varit ett sorgens år – Leonard Cohen, David Bowie, Freddie Wadling och Olle Ljungström är några av de artister som dog alldeles för tidigt.

Glädjande nog har den svenska musikscenen levererat en mängd bra låtar, inte minst från kvinnliga artister, något som märks på Arbetets lista över årets bästa låtar. Nya och yngre stjärnskott som Cherrie och Tove Lo har slagits om speltid med arenagiganter som Håkan Hellström och Kent.

Med hopp om ett lika bra musikår 2017 önskar Arbetet Gott Nytt År!

G÷TEBORG 2016-08-12 PJ Harvey spelar p Flamingoscenen under festivalen Way Out West i Gˆteborg p fredagen. Foto: Bjˆrn Larsson Rosvall / TT / Kod 9200

PJ Harvey gjorde en av årets bästa låtar, enligt Arbetets kulturredaktion. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Charlotta Kåks Röshammar