Journalists and lawmakers hold copies of the latest Cumhuriyet newspaper outside its Istanbul headquarters after police detained chief editor Murat Sabuncu and two columnists of Turkey's opposition Cumhuriyet and had warrants to detain 10 other senior staff members, in Istanbul, Monday, Oct. 31, 2016, the state-run-Anadolu Agency reported, amid growing fears over Turkey's widening crackdown on dissenting voices. Cumhuriyet's headline reads: "The coup against opposition again." (AP Photo/Emrah Gurel)

Journalister och jurister samlades under måndagen utanför Cumhuriyets redaktion i Istanbul med tidningens sensate nummer för demonstrera mot gripandet av chefredaktören Murat Sabuncu och flera medarbetare. Foto: Emrah Gurel/TT

Gripandena av turkiska journalister fortsätter. Nu har den oppositionella tidningen Cumhuriyets chefredaktör Murat Sabuncu frihetsberövats.

LÄS OCKSÅ De Erdoganvänliga facken växer snabbt

Engelskspråkiga Hürriyet skriver att minst fyra journalister på Cumhuriyet har gripits utöver chefredaktören. Dessutom har polisen utfärdat minst 13 efterlysningar av Cumhuriyets medarbetare och chefer, enligt CNN Türk.

En av dem, styrelsens ordförande Akin Atalay, ska även han ha gripits enligt Cumhuriyet, rapporterar AFP.

Tidningen anklagas för att ha stött den kurdiska gerillarörelsen PKK och Gülenrörelsen. Den senare pekas ut som skyldig till den misslyckade militärkuppen i mitten av juli. Gripandet är ett i raden av frihetsberövanden av turkiska journalister sedan kuppförsöket.

Fler än 100 mediebolag har sedan dess stängts, och tiotusentals statsanställda tjänsteman har gripits eller sparkats från sina jobb.

LÄS OCKSÅ 40 000 gripna i Turkiet

Den sekulära vänstertidningen Cumhuriyet är en inflytelserik röst i Turkiet och står i opposition till det styrande islamistiska AK-partiet och president Recep Tayyip Erdogan. I maj dömdes tidningens tidigare chefredaktör Can Dündar och Ankarachefen Erdem Gül till fängelse för att ha publicerat bilder som avslöjade hur den turkiska underrättelsetjänsten smugglat vapen till Syrien.

Dündar är dock frisläppt i väntan på att fallet ska upp i högre instans och befinner sig i exil. Cumhuriyet skriver att även Dündar har efterlysts i samband med den pågående insatsen, rapporterar AFP.

LÄS OCKSÅ Lista: här är facken som förbjudits i Turkiet

LÄS OCKSÅ Så har facken drabbats av utvecklingen i Turkiet

TT