Ericsson har planer på att stänga ned hela sin återstående tillverkning i Sverige, skriver SvD Näringsliv.

Enligt hemliga interna dokument, som Svenska Dagbladet har tagit del av, har storföretaget Ericsson planer på att lägga ned hela sin svenska tillverkning. Totalt skulle cirka 3 000 anställda beröras av besparingsplanen.

Den plan som SvD refererar till handlar om ett av Ericssons största affärsområden i Sverige, Nätverksprodukter, där kostnadsmålen ska nås. Enligt tidningen skulle det inte bara innebära en fördubbling av fjolårets varsel inom Ericssons största affärsområde utan också en nedläggning av den sista tillverkningen som Ericsson har i Sverige.

Man skriver i rapporten: ”Vi avslutar en 140-årig tillverkningsepok, vilket motsvarar de största nedskärningarna av anställda i Sverige någonsin.”

Ericsson. Storföretaget Ericsson uppges ha planer på att lägga ned sin tillverkning i Sverige. SvD rapporterar om uppgifter i en hemlig plan.