Kravallpolis på plats i Idomeni på tisdagen. Foto: AP/Darko Bandic

Kravallpolis på plats i Idomeni på tisdagen. Foto: AP/Darko Bandic

Grekland har börjat evakuera flyktinglägret Idomeni, nära gränsen till Makedonien. Över 200 poliser deltar i operationen, där de boende under tio dagar ska bussas till flyktingförläggningar i bland annat Thessaloniki.

Journalister har enligt BBC hindrats från att ta sig in i lägret, men det finns inga rapporter om oroligheter. Kravallpolis finns på plats, men grekiska myndigheter har sagt att flyktingarna och migranterna inte kommer att tvingas därifrån med våld.

Över 8 000 människor lever under enkla förhållanden i tältlägret efter att Makedonien och andra länder på Balkan stängde sina gränser för migranter och flyktingar. Hjälporganisationer har beskrivit situationen som en humanitär katastrof.

I förra månaden skadades runt 260 människor när makedonisk polis sköt tårgas mot dem i ett försök att hindra dem från att korsa gränsen.

TT

LÄS ÄVEN: Tårgas mot flyktingar när Europa stänger dörren

LÄS ÄVEN: Hundratals korsade gränsen i ”Hoppets marsch”