För två veckor sedan kom nedläggningsbeskedet. Findus produktion i Bjuv ska flyttas till Reken i Tyskland.

Detta trots att det bara är fem månader sedan ägaren Nomad Foods gjorde jätteförvärvet på 6,7 miljarder kronor.

Men Findus presskontakt Martin Larsson menar att ingenting ännu är spikat.

– Vi har nyligen inlett förhandlingar med fackförbunden om en eventuell nedläggning. Inget beslut är fattat än så länge och tills dess att förhandlingarna är färdiga kan jag dessvärre inte uttala mig om framtiden, säger han.

Kent Ahlgren, ordförande för den lokala Livsklubben, menar att uttalandet är ett sätt att komma undan kritik.

På torsdag träffar han och övriga fackklubbar på Findus representanter från Setterwalls advokatbyrå som företräder Findus i förhandlingarna.

– Då ska vi ta upp frågan om löntagarkonsulter. När MBL-förhandlingarna är klara har jag ingen aning om, säger Kent Ahlgren.

Oavsett om produktionen stannar i Bjuv planerar Findus att behålla det fryslager som byggdes 2014-2015 och ingen förändring övervägs för bageriverksamheten i Loftahammar.

– Skulle fabriken i Bjuv stänga är vi givetvis intresserade av att hitta samarbetsformer med kommunen och andra berörda organisationer för att lindra effekterna av en nedläggning och hur vi på bästa sätt kan hjälpa våra medarbetare, säger Martin Larsson på Findus.

Sedan tidigare har statsminister Stefan Löfven krävt Nomad Foods på svar om nedläggningen.

Frågan har nu bollats till näringsdepartementet där näringsminister Mikael Damberg på tisdag ska träffa representanter från Findus och Nomad Foods.

­– Under min tid som näringsminister har jag aldrig varit med om ett så chockartat besked, som kom efter stora investeringar och utvecklingsprojekt inom företaget. Jag har förståelse för att det ibland krävs omstruktureringar av privata bolag, men de som står bakom måste ha en genomtänkt strategi och kunna svara på frågor. Det är mycket som känns osäkert i den här affären än så länge, säger Mikael Damberg till 8till5.se.

LÄS OCKSÅ

Findusjobbare ger inte upp – än

Ärtodlare: ”Jag blev chockad när chefen ringde”

Personal protesterar mot nedläggning av Findus

Löfven ryter till om Findus

Findus flyttar till Tyskland