Fackförbundet Seko beslutade på fredagskvällen att flytta fram sitt strejkvarsel på Telekom-området efter vädjan från medlarna.

Strejken skulle enligt det varsel som lagts inledas klockan 12.00 måndag morgon. Men nu har Seko flyttat fram tiden till torsdag den 21 april kl 14.00.

– Vi har efter vädjan från medlarna kommit fram till att skjuta på konflikten, då det finns utestående frågor som ska prövas av Arbetsdomstolen under kommande vecka, säger Valle Karlsson, avtalssekreterare på Seko i ett pressmeddelande.

Prövningen i Arbetsdomstolen berör det varsel Unionen lagt lagt och handlar om kravet på extra pensionsavsättning. Arbetsgivarorganisationen Almega har lagt in en fredspliktsinvändning mot Unionens varsel i den frågan. AD kommer att behandla den frågan i nästa vecka.

– Eftersom vi och Unionen har liknande krav i förhandlingarna, utöver en extra pensionsavsättning är det rimligt att vi tillmötesgår medlarnas vädjan så att både våra och Unionens strejkvarsel ligger i fas, säger Valle Karlsson.

Seko har cirka 6 000 medlemmar inom telekomområdet. Ungefär 1200 berörs av strejkvarslet. Bryter strejken ut på torsdag i nästa vecka berör den samtliga medlemmar på tio olika företag.

LÄS OCKSÅ

Seko varslar om strejk