– Beslutet att lägga ned är helt obegripligt. I juni förra året invigdes en helt ny fabrik med norra Europas största fryslager. Vi har sedan dess ökat produktionen och blivit lovade mer, säger Kent Ahlgren, klubbordförande vid Livsklubben på Findus i en kommentar.

Av de 650 anställda i Bjuv är närmare hälften medlemmar i Livs.

De fick beskedet i dag, torsdag. Enligt Livs ska beskedet ha mötts med burop.

Företaget flyttar produktionen av frysta livsmedel till tyska Reken.

Findus köptes förra sommaren av Nomad Foods, som är registrerat på Brittiska Jungfruöarna.

– Det är en katastrof för de anställda, säger Hans-Olof Nilsson, Livs ordförande i ett pressmeddelande. Men det är också en stor katastrof för Bjuvs kommun. Sedan Nestlé sålde Findus till riskkapitalisterna EQT har de haft flera liknande ägare som skott sig gott på företaget. När Nomad Foods sen köpte Findus trodde vi att det var slut på riskkapitalism och att företaget skulle få arbetsro.