Stranded refugees sleep as they wait to be allowed to cross the Greek-Macedonian border near the northern Greek village of Idomeni, Saturday, Feb. 27, 2016. Greek officials said not a single migrant has been allowed into northern neighbor Macedonia Friday, with nearly 5,000 people waiting at or near a border crossing to be admitted. More than 20,000 migrants are stuck in Greece. (AP Photo/Petros Giannakouris)

Foto: Petros Giannakouris/TT

Tusentals migranter har fastnat vid Greklands gräns mot Makedonien efter att de makedonska myndigheterna infört ett tak på högst 580 migranter per dag som får resa in i landet.

Samma begränsning har införts i Serbien, Kroatien och Slovenien, som ligger efter varandra på vägen upp mot Österrike och Tyskland. Uppskattningsvis 6 500 migranter finns nu i det grekiska flyktinglägret Idomeni, dimensionerat för 1 500 personer, vid den grekisk-makedonska gränsen.

Nyligen har Österrike infört ett dagligt inresetak på 3 200 migranter, och högst 80 som får söka asyl.

Greklands regering räknar med att 22 000 migranter är fast i landet på sin väg mot andra EU-länder, och att siffran kommer att stiga till 50 000-70 000 under nästa månad.

Tysklands förbundskansler Angela Merkel sade i en intervju med tyska ARD att Europa inte kan ”tillåta att Grekland kastas in i kaos”.

TT