Våldsamma protester mot den höga arbetslösheten bröt ut i flera städer i Tunisien. En polisman dödades och ett hundratal demonstranter och polis har skadats under demonstrationerna som har pågått de senaste dagarna.

– Vi är trötta på alla brutna löften. Jag har väntat i fem år på att det ska bli bättre men inget har hänt, säger Yassine Kahlaoui till nyhetsbyrån AP.

Han är 30 år och demonstrerar i staden Kasserine i södra Tunisien där protesterna började.

De senaste dagarna har spänningen stigit i Tunisien som är ett av de få länderna som utvecklats i demokratisk riktning efter den arabiska våren 2011 då människor gjorde uppror mot de sittande diktatorerna i Nordafrika och Mellanöstern.

Oroligheterna började efter att en arbetssökande, som inte fick ett statligt jobb, tog sitt liv.

Polisstationer har attackerats med brandbomber. Myndigheterna har nu infört ett nationellt utegångsförbud mellan klockan åtta på kvällen och fem på morgonen för att ”stoppa vandalism”.

Minst 40 demonstranter och 59 poliser har skadats, enligt nyhetsbyrån AP. En polisman uppges ha dött då demonstranter välte bilen han satt i.

Demonstranterna protesterar mot den höga arbetslösheten i landet. Det är främst ungdomar som har svårt att få jobb.

Ungdomsarbetslösheten ligger kring 30 procent och mer än var sjätte student som blivit färdig med sin utbildning får inte jobb, enligt OECD.

President Beji Caid Essebsi har försökt att lindra ilskan och lovade tidigare i veckan att minst 6000 nya jobb skulle skapas i området kring Kasserine.