Arbetet, tidigare LO-Tidningen, ingår i LO Mediehus och bevakar hela arbetsmarknaden. Arbetet vänder sig främst till fackliga företrädare men även till opinionsbildare inom politik, samhälle och medier.

Nu söker vi en chefredaktör. Som chefredaktör och ansvarig utgivare för Arbetet och arbetet.se driver du utvecklingen i tidningen och på webben. Du säkerställer att tidningen uppfyller ägarnas och LO Mediehus mål.

Du som söker har en gedigen publicistisk bakgrund, goda kunskaper inom arbetsmarknadsområdet samt delar fackföreningsrörelsens värderingar.
Förmodligen har du arbetat som chefredaktör eller chef i ett medieföretag.

Du är van att driva och hantera förändringar och vet hur du ska skapa ett klimat där medarbetarna utvecklas. Du är en uttalad ledare och har förmågan att utveckla och inspirera dina medarbetare.

Din ansökan och frågor kring tjänsten

Vi samarbetar med Utkik Media i rek­ryteringen. Skicka din ansökan med ett personligt brev och ditt cv märkt ”Chefredaktör Arbetet” till robert.rosen@utkik.se. Har du frågor kring tjänsten, kontakta Utkik Media, Robert Rosén, 026-997 08.

Vi intervjuar löpande så skicka in din ansökan redan i dag. Ansökningstiden går ut den 22 oktober.

Arbetet är en oberoende veckotidning som delas ut till en stor del av LO-förbundens förtroendevalda. Upplagan är cirka 54 000 ex och tidningen utkommer med 40 nummer per år.
Arbetet.se är välbesökt med ca 90 000 unika besökare i månaden. Redaktionen på 15 personer finns i Stockholm.