Det pågår en diskussion om att det skett en förskjutning i debattklimatet där liberala ledarsidor har vandrat högerut. Svenska Dagbladets Ivar Arpi är en av extremhögerns favoritskribenter. Nyligen twittrade han att han ville se en konsert med metalbandet Amon Amarth, som sjunger om vikingar och asatro.

Det hade kunnat passera om vem som helst skrivit så, men när någon som regelbundet framför invandringskritiska åsikter som gillas av rasister hyllar ett vikingarockband är det inte helt oproblematiskt. Det handlar om vem som säger vad och var hen säger det.

Detta påpekade jag på Twitter – och fick den politiska högern och anonyma nättroll på mig. I bakvattnet av den normaliserade extremhögern och nationalismen flyter också den hårdföra antiintellektualismen med, som DN Kulturs Malin Ullgren så klokt påpekade i veckan.