Skulderna hos kronofogden för biltillverkaren Nevs i Trollhättan har fördubblats sedan i juni, till 46 miljoner kronor. Det rör sig om 90 betalningsförelägganden där Euroform som levererat inredning till bilarna har största betalningskravet med 11,5 miljoner.

– Vi arbetar för att hitta kortsiktiga lösningar där vi exempelvis kan belåna våra tillgångar för att lösa skulderna till underleverantörerna, säger Nevs kommunikationschef Mikael Östlund till Dagens Industri.

Löner och sociala avgifter för de runt 600 anställda har betalats ut.

Hos underleverantörernas branschorganisation FKG konstaterar vd Fredrik Sidahl att det inte är helt ovanligt för branschen med betalningskrav hos kronofogde. Han är inte så orolig för en konkurs så länge bolaget betalar löner och skatter.

För närvarande råder produktionsstopp hos Nevs på grund av ouppklarade förhandlingar med två asiatiska företag.