Ledningen för hamburgerkedjan Max skriver i ett mejl till de anställda att det är en fullkomlig katastrof om S+V vinner valet. Det är ett internt mejl som sprids på sociala medier.

I texten står: ”Det är valår och om oppositionen (S+V) vinner valet vill de höja restaurangmomsen och arbetsgivaravgiften för unga. Det vore en fullständig katastrof för oss och branschen och det kan får stora konsekvenser för vår tillväxt.”

Brevet är undertecknat av Christoffer och Rickard Bergfors i ledningen för hamburgerkedjan. Till tidningen Dagens Opinion säger Rickard Bergfors, vd för Max:

– Det är ett intern brev som går till chefer och medarbetare så att de vet vilka viktiga frågor som ligger på bordet.

Dagens Opinion frågar också om ledningen vill påverka hur de anställda ska rösta. På det svarar Rickard Bergfors:

– Jag bryr mig absolut inte om vad medarbetarna röstar på. Men för alla som jobbar i restaurangbranschen och vill jobba kvar där är det den absolut viktigaste frågan som påverkar branschen nu. Går de två förslagen igenom omkullkastar det hela branschen, tusentals jobb står på spel, det bromsar vår expansion. Alla som älskar restaurangbranschen är skyldiga att kämpa emot förslagen. Det finns andra sätt att påverka på än att rösta.