Dessa rader är hemlösa på många vis. Inte hemmahörande någonstans: utklippta ur manus, skissade, hatade, tiggande vid en trottoarkant, knäböjande. Tillsammans bildar de en ny helhet i sitt manifesterade och samlade utanförskap. En enhet redo att genomföra något nytt, något annat; ett annat Sverige – där ord måste vara vapen.

 

Du attraherar rhododendron[1]

 

Om du tror att du har smittats med utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap samt det personliga pronomenet andra person singular eller 5p-deletionssyndromet; cri du chat: din sol, din himmel, dina ängder gröna; Tåg.

Men så är inte heller fallet; fukt, mögel och ett brett internationellt stöd, även hos den unga generationen, beräkning av attrahenter hos riskkapital är både ett skadedjur och en modellinsekt för studier av luktsinnet inför fortplantningsmekanismen. Så är det, menar jag; helheten i Bananflugan – Drosophila Melanogaster.

Samhället är en ideell organisation som kommer att överleva på en blöt fläck, en populär hybrid som har ett öppet och brett [ … ] och som har blivit alldeles för stor, stor, stor, och i och med dess bruna blad som sedan dör och trillar av; kan vi inte veta vad som väntar oss.

Den skarpa och oangenäma maktpolitiska handen är roten till det onda, vilket har ett samband med att den är mer utpräglad köttätare än allätare och att den redan har fällt ett sakligt omdöme i saken. Men även om den inte kunde låta bli att fälla en klassisk nivå på dessa parametrar, som luktar vidrigt av index ur både ett svenskt och ett internationellt perspektiv och kommer åt smaken, som kan vara svår att vänja sig vid; främst för en barnmun, som ju är van vid sötma.

Det svenska folket är normalsaltat. Alla recept är med i bild. Höga blodfetter direkt i munnen och njuter av smaken ökar i regel kolesterolvärdena i blodet, vilket i sin tur ökar risken för åderförkalkning och hjärtinfarkt, persilja, sjukhusmaten, animaliskt fett, salvia, dragon, 50 000 kronor, sardeller, vitlök och citronklyftor är dock angenämt för både gom och öga. Eller en hel tulpanbukett med videkvistar, strån och blad som dekorationer över ett exklusivt komplement; såsom hennes fattigkvinnasgröt.

Att också folkminnet är en statlig tillstånds- och tillsynsmyndighet som har till uppgift att bedriva all pseudovetenskap och att bekämpa så kallad registervetenskap är dessutom en smula redigerat. Se ovan.

Freke Räihä


[1] Rosenträd; eller rosenknuta eller rosenkors.

Freke Räihä

är poet, översättare och kulturjournalist, bosatt i Skåne.

Motord publiceras normalt varje lördag morgon. Se alla hittills!