Clara Lidström, även känd som Underbara Clara, har gjort kometkarriär som bland annat proffspysslare i tv och radio.

– Jag hade kanske kunnat göra de här grejerna ändå, men det hade inte kunnat gå så fort utan bloggen.

Hon började blogga när hon gick i gymnasiet, och då handlade det mest om kläder. Nu är hon 26 år och försörjer man och barn med de uppdrag och annonsintäkter som hon får via bloggen Underbara Claras värld. Den är en av Sveriges största, med 250 000 unika besökare varje månad.

Clara Lidström är i dag vd i sitt företag och i färd med att skriva sin andra bok samtidigt som hon medverkar i Go’kväll i SVT med pysseltips. Radioprogrammen Husmorsskolan och Pikant brukar spelas in hemma hos henne, och nya säsonger är på gång.

– Blogga är fortfarande det roligaste jag vet och något som jag alltid kommer tillbaka till. Jag kan göra något alster här hemma och lägga upp en bild på bloggen, och inom några timmar har jag nästan 100 kommentarer, säger Clara Lidström.

– Bloggandet är så oskyldigt och utvecklande. En del lägger så mycket ansvar och skuld på oss, det är alltid sådant jävla problematiserande av kvinnors intressen.

Bloggar som hennes har beskyllts för att bara söka ­bekräftelse, något hon tycker är en konstig anklagelse.

– Det vill väl alla ha? Genom bekräftelsen gör bloggare sådant de kanske aldrig hade vågat annars.

Hon läser många bloggar och försöker också kommentera när tid finns. Clara Lidström beskriver ett slags systerskap bland kommentatorer och bloggare. Men hon har också fått skaffa hemligt nummer efter att okända män har ringt hem till henne, och hon har börjat moderera bort otrevliga kommentarer från sin blogg. När hon började med det minskade elakheterna, så arbetet är inte så tungt.

– På ett sätt är det hårda klimatet ett plus, för som tjej tänker man ofta att man måste vara alla till lags men i bloggen ser man ju att det är omöjligt. Och jag sover gott på natten ändå, säger hon.

Clara Lidström har precis börjat samarbeta med ett företag som ska hantera hennes annonser. Det tog för mycket tid att hantera det själv.

– Nu vill jag bara ha annonser som jag kan stå för, och jag vill inte ha anorektiska modeller på min blogg.