Foto: Kostas Tsironis

Trots regnet och kylan demonstrerade tusentals personer i den grekiska huvudstaden i går, onsdag.

De stora fackförbunden hade utlyst en demonstration till klockan 16 i går eftermiddag.

Inne i parlamentet på Syntagmatorget i Aten finsnickrade de grekiska politikerna på hur de stora åtstramningarna som landet står inför ska genomföras.

Både unga och gamla samlades utanför kravallstaketet som satts upp.

Vid sextiden på kvällen drog ett stort demonstrationståg förbi. Flera av demonstranterna tillhörde de militanta kommunistiska facket Pame. Många hade hjälmar och masker mot tårgas med sig för att skydda sig vid eventuella kravaller.

När demonstrationståget passerat torget drog en karavan med tutande vespor genom stan. Senare kastar några demonstranter smällare och en bengalisk eld mot den kravallutrustade polisen som ställt upp utanför parlamentet.

Stämningen lugnade dock ned sig och vid niotiden på kvällen var det inte många kvar på torget.

Demonstrationerna genomfördes samma dag som den grekiska regeringen meddelade att underskottet i landets budget blir större än beräknat.

Enligt den nya bedömningen blir underskottet i år 6,7 procent av BNP, jämfört med tidigare uppskattningar som legat på 5,4 procent för 2012.

Även kreditvärderingsinstitutet Fitch gör en allt mer negativ bedömning av landets ekonomi.

I går sänkte de Greklands betyg för långsiktig upplåning, från C till CCC.

Enligt Fitchs analytiker Paul Rawkins ska sänkningen tolkas som att de bedömer att Grekland är nära ett läge där de måste ställa in betalningarna av sina skulder.