En 66-årig man omkom i går kväll vid Munksjö bruk i Billingsfors. Mannen stod ovanpå en silo med kemikalier då taket av någon anledning brast. Polisen utreder just nu händelsen.

Omständigheterna kring olyckan är oklara. Vid sidan av polisens utredning kommer även Pappers tillsammans med företaget att göra en egen undersökning. Krisgrupper finns på plats under onsdagen, och klockan 14 hålls en minnesstund.

– Det är bedrövligt. Vi har haft en del småolyckor förut, men det har blivit bättre nu. Och så händer det här, säger Ari Seluska, avdelningsordförande i Pappers.

Lagringssilon som mannen föll ned i innehöll kalciumkarbonat, som bland annat används som fyllmedel i papper för att minska åtgången av råvaror. I papperstillverkningen håller det en temperatur på 70 till 80 grader. Produktionen stoppades på förmiddagen i dag och fabriken håller stängt resten av dagen.

Munksjö bruk är en av papperstillverkaren Munksjö AB:s fabriker.

Enligt Dagens Arbete skulle mannen gå i pension om tre månader. Han hade varit anställd på fabriken en längre tid och bodde i Bengtsfors.