/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/vt2008/hotell2_2308.jpg
Gullvi Strååt testar sängen på kongresshotellet. Överlag är hon nöjd. Frukosten var "jättegod" och utsikten fin, men priserna i minibaren var för höga, säger hon. Foto: Anna Wahlström.

Betyget blir väl godkänt. LO-Tidningen lät ombuden sätt betyg på sitt boende på nybyggda Clarion Hotel Sign bara någon minuts gångväg från kongresshallen.

– Det är fantastisk utsikt från tionde våningen och personalen har givit oss ett ypperligt bemötande, säger Gullvi Strååt, ombud för Kommunal i Kronobergs län.

Ombuden har satt betyg på hotellet utifrån betygsskalan 1 till 5 i fem olika kategorier: inredning, frukost, utsikt, minibar, bemötande från personalen.

Gullvi Strååt, Kommunal, Jönköping
Inredning: 5. Det är så flott så. Allt är nytt och fräscht. Det är fin design. Det enda som saknas är väl en bruksansvisning till hur de moderna sakerna i badrummet funkar. Jag förstod först inte hur man skulle få duschstråle i badkaret.

Frukost: 5. Den var jättegod. Det var långa köer i morse, men maten var väldigt god. Det finns ekologisk frukost bland annat.

Utsikt: 5. Himla bra. Jag bor på tredje våningen, men om man tar hissen upp till tionde våningen blir det en femma direkt.

Minibar: 1. Jag är från Småland och tycker att det är för dyrt med 126 kronor för en liten flaska vin.

Bemötande: 5. Personalen är serviceinriktad. Det bästa är att det finns ett kollektivavtal för personalen på hotellet.

Övrigt: Det är ganska ljudisolerat på rummen. Jag hörde några skratta utanför i natt. Men det var inte så att jag blev störd. Jag hoppas på att få komma till det här hotellet någon mer gång.

Dan Berger, Byggnads, Kristianstad
Inredning: 4. Det är lite spartansk inredning på toaletten och badrummet.
 
Frukost: 4. Maten skulle få en femma men kaoset och köerna runtomkring drar ner betyget till en fyra.

Utsikt: (–) Jag kan inte ge något betyg i den kategorin. Vi har jobbat så länge så att det varit mörkt när jag kommit tillbaka till hotellet. Jag har inte haft möjlighet att titta ut.

Minibar: (–) Jag har inte gått igenom priser och utbud. Jag vet inte vad det bör vara i en minibar och har inte ens öppnat den.

Bemötande: 4. Det har varit okej. Det är rätt många som jobbar här.

Övrigt: Hotellet är förhållandevis nytt och fräscht. Helhetsintrycket är att jag skulle kunna tänka mig att bo där igen i framtiden.

Niclas Hillestrand, IF Metall, Falköping
Inredning: 5. Det är fräscht och nytt.

Frukost: 4. Det mesta finns på frukostborden.

Utsikt: 1. Dålig. Jag har fönster mot innergården.

Minibar: (–) Har jag inte ens öppnat.

Bemötande: 5. Trevligt.

Övrigt: Nja, det har varit ett bra bemötande från hotellpersonalen.

Zeljko Klemse, Hotell- och restaurang, Katrineholm
Inredning: 4. Stilrent.  Allt på hotellet följer samma idé. Det gillar jag. 

Frukost: 5. Utbudet på frukostbordet har varit bra. Det finns något för alla smaker. Det finns både ekologisk frukost och näringsriktig och vanlig. Utbudet är alltså gott och brett.

Utsikt: 5. Fantastisk utsikt. Jag har ett stort fönster så att jag ser ut över hela Norra Bantorget.

Minibar: (–) Jag har inte tittat in där så jag kan inte göra någon bedömning.

Bemötande: 5. Personalen har varit duktig på att plocka bort disk och göra rent.

Övrigt: Synd att baren stänger redan klockan elva. Den borde vara öppen till midnatt. Många kommer tillbaka till hotellet sent på kvällen.

FAKTA: Clarion Hotel Sign
För den som inspireras och vill ta in på nya hotellet kan LO-Tidningen berätta att prissättningen kallas dynamisk, och det betyder att priset kan ändras utifrån hur fullt det är på hotellet. Ett vanligt rum för en person kostar från 1.225 kronor, medan lyxiga triangelsviten kostar minst 6.950 för en natt.