NY BOK. Stora torget i Falun. En herre i 70-årsåldern frågar en hårdrockare var han fått tag på sin skinnjacka? Hårdrockskille: ”Köpt den på internet.” Herre: ”Jaha, internet. Finns det i Falun?”

Tjuvlyssnat  (Känguru) är en otroligt rolig bok som bygger på hemsidan med samma namn. Idén är lika fånig som genial. Läsarna skickar in dumma konversationer de hört på stan. Äntligen får vi veta vad svenska folket säger när det tror att ingen lysnar.

Det blir en hel del politik. Som mannen som inte låter sin fru rösta på Feministiskt initiativ. Eller bratungen som frågar karusellföraren på Gröna Lund hur mycket han tjänar: ”Karusellföraren: 60 kronor i timmen. Bratunge: Va?! Det är ju mindre än min städerska!”

För alla som som gillar hemsidan tjuvlyssnat.se är det förstås skojigt med boken. Ändå känns utgåvan rätt meningslös. På hemsidan kan man ju läsa samma material gratis. Den uppdateras dessutom med nya tjuvlyssningar nästan varje dag. Så frågan är vem som ska köpa boken.

Det är väl de där som bor i Falun där det inte finns internet.

Kalle Holmqvist
Skriv ett e-postbrev till kulturredaktören