Var det inte Fredrik Reinfeld som lovade att vad vi socialdemokrater än lovade så skulle alliansen leverera ännu mer?

Vi socialdemokrater gick till val med löfet att den fria ungdomstandvården skulle förlängas från 18 år till 24. Dessutom lovade vi att införa ett högkostnadsskydd mot alltför höga tandvårdskostnader, kostnader över 2.700 kronor skulle subventioneras med 70 procent och kostnader överstigande 15.000 kronor subventioneras med 90 procent. Dessutom skulle ingen undersökning få kosta mer än 200 kronor. Allt detta lovade vi i vårt valmanifest införa senast den 1:a januari 2008.

Den 5:e februari i år meddelar regeringen Reinfeldt att tandvårdsreformen måste skjutas på framtiden då förberedelsearbetet tar längre tid än beräknat. Det om något visar cynismen hos alliansen i allmänhet och hos moderaterna i synnerhet.

Reformer som ger mer åt dem som redan har mycket och som ska betalas av svaga grupper i samhället genomförs med största skyndsamhet, trots att förberedelsetiden har varit ännu kortare. När det sen kommer till reformer som gynnar utsatta grupper så gör det inget om det tar tid eller skjuts på obestämd tid.

Vad vi ser efter valet 2006 är det största angreppet mot det svenska välfärdssamhället någonsin. Fredrik Reinfeldt, när ska du börja leverera det du lovade? Ni skulle genomföra allt vi socialdemokrater lovade inför valet plus lite till. Vi väntar!

Ulf Roos
Tandvårdsnämnden (s)