Såg i en undersökning att 33 procent av de arbetslösa röstat på alliansen. De trodde väl att de skulle få jobb, trots hoten om sänkt a-kassa. Nu kommer nästa leverans från högerburen. Arbetsgivarna går ut och kräver sänkta löner. Detta skall leda till att det blir fler jobb. Lögn. Alliansen applåderar.

Jag har inte glömt Maud Olofssons uttalande under brinnande kravaller i Frankrike, att sämre trygghet för ungdomarna egentligen är nyttigt för dem. De får ju jobb! Med den logiken är det väl noll kronor i timmen som är det optimala.

Sverige går väl nu bäst i världen, trots att vi har hyfsade löner. Nu är det dags att höja lönen för de som tjänar sämst. Jag är beredd att ta den fajten trots att borgarna antagligen kommer att kräva begränsningar i strejkrätten. Tvångsmedling, eller som de gjorde förra gången de hade makten, införa obegränsade böter för vilja strejker.

Andreas Tinneholm
Brevbärare och Seko-medlem