Till EU välkomnas de nya medlemmarna Rumänien och Bulgarien som bjuder på extremhöger och korruptionsanstrukna politiska delegater. Dessa passar väl in det sedan tidigare traditionellt korrupta EU.

Nu är tiden mogen att förena alla nationalister och extrema som också bildar en egen grupp i Europaunionens parlament. Gamla tider kommer åter. Friedrich Hegel sa att ”av historien har man ingenting lärt ”.

Hur är det i Sverige efter valet? Ett av flera exempel är Upplands- Bro kommun som lyckats med konststycket att få en sverigedemokrat som vågmästare. Han styr nu kommunpolitikens inriktning. Alliansen fick hans välsignelse, men de fick en socialdemokratisk budget att förvalta – ”och hör sen”,  sa sverigedemokraten.

Kritiken från alliansen och vänstersidan lät inte vänta på sig. Man anklagar sverigedemokraten för svek: ”Så skulle ju aldrig vi göra!”
Jasså?! Hur blev det nu med trängselavgifterna? Är det inte manipulation och lögnen som är politikens adelsmärke och själva arbetsredskapet? I Upplands-Bro frågade man sig, kan vi inte ordna nyval?

”Uteslutet”. Då kanske man får en sd-hydra att hugga huvuden av. I den grekiska mytologin lyckades Herkules stoppa hydran. Men om våra svaga nummer till politiker kan upprepa det stordådet är tveksamt.

Om vad som blivit till i Upplands-Bro och andra kommuner kan sägas: ”som man sår får man skörda”. Man kanske också kan påstå att fula djur får egendomliga djur i pälsen. Så går det när man motar nya demokratiska uppstickarpartier med hjälp av medier, inte minst public service. De som tror demokratin kan räddas med odemokratiska medel är ute på djupt vatten.

Har möjligen de stora drakarna och det politiskt styrda public service ingen självbevarelsedrift? Man behöver inte belägga sig själv med censur. Vargen kommer tids nog med denna stupida utveckling.

”Upplyst Voltaire”