Salladsbaren Wild´n´Freshs delägare uppger till TT att hon tänker sälja sin rörelse. Inga besked har dock lämnats till Hotell- och restaurangfacket som fortsätter sin blockad.

– Jag är inte förvånad. Arbetsgivare som känner att det inte är deras nisch blir ju inte långvariga, säger förbundsordförande Ella Niia och syftar på att delägaren Sofia Appelgren sagt att hennes huvudintresse lutar mer åt konst och design.

Blockadvakten Dan Fransson hejade nyss på Sofia Appelgren, som tillsammans med Serdar Erkan äger salladsbaren Wild ’n’ Fresh i Göteborg. Då gav hon inga besked om det beslut om att sälja rörelsen som hon uppgett till TT.

Ingen direkt effekt
– Vi står kvar precis som vanligt, säger Dan Fransson, som också är Hotell- och restaurangfackets förste ombudsman i Göteborg.

– Sofia Appelgren är ingen person som vi har särskilt stor tilltro till, så vi vet inte vad som är sant i det här, säger han.

Och även om ägarna har beslutat att sälja är det inte säkert att de får rörelsen såld, anser Dan Fransson. Antalet anställda i förhållande till antalet gäster tyder på röda siffror, menar han.

– Och hon har själv sagt till oss att hon tagit ut 30–40 kronor i timmen i lön det senaste året.

Hotell- och restaurangfacket efterlyser nu uppgifter om när en försäljning kommer till stånd, vem som köpt och från vilket datum det gäller.

Allt hänger på efterträdaren
Viktigast för facket blir att veta om den nya ägaren tänker teckna kollektivavtal. Annars börjar arbetet om från ruta ett.

Så vida inte den nya ägaren övertar Wild ´n´ Freshs organisationsnummer, för då fortsätter blockaden som förut, eftersom det är den juridiska person som Hotell- och restaurangfacket utför blockad mot.

LO-Tidningen har utan framgång försökt att nå Sofia Appelgren och Serdar Erkan för en kommentar.

Läs också: reportaget "Risk för extrema underbudslöner"
Läs också: nyhetsartikeln "Strejk hotar fortfarande sminkbutik"