Den sänkta arbetsgivaravgiften för tjänstesektorn, som regeringen utlovat, kan bli verklighet om ett år, enligt näringsminister Maud Olofsson.

Sänkta arbetsgivaravgifter för tjänsteföretag som frisörer och bilverkstäder, var ett av regeringens viktigaste vallöften. Tanken är att lägre lönekostnader ska skapa fler jobb i tjänstesektorn, men förslaget om sänkningen fanns inte med i årets budget.

Anledningen var att regeringen misstänkte att det skulle strida mot EU:s regler. Enligt budgeten skulle sänkningen tidigast kunna bli aktuell i juli 2008. Men efter positiva reaktioner från EU tror nu Maud Olofsson att reformen kan bli verklighet redan vid årsskiftet.

– Nu säger man från EU att man inte ser några problem med det här och då kanske det blir möjligt att genomföra det den 1 januari 2008, sa hon i morse till SVT:s Gomorron Sverige.