A-kassorna ska betala in pengar till staten redan i februari. Regeringen har åter igen ändrat sig om när inbetalningarna ska ske.

– Regeringen ändrar sig av budgettekniska skäl, uppger en väl insatt källa för LO-Tidningen¬.

Turerna kring när staten ska ta in sina pengar från a-kassorna har varit många.

Först ville regeringen att a-kassorna skulle betala in pengar som vanligt för alla sina medlemmar i januari. Men eftersom avgifterna också ska höjas påpekade många a-kassor att de inte skulle ha pengar att klara en inbetalning.

Inga problem
Efter ett tag gav regeringen med sig och sa att betalningen kunde ske i mars nästa år, vilket skulle ge a-kassorna den tidsfrist de behövde för att samla in pengar.

Senaste veckan har dock regeringen kommit med flera nya bud och till slut bestämt sig för att det är februari som gäller.

Peter Schönefeld, kanslichef på A-kassornas samorganisation (SO) uppger att det nya tidigare datumet inte innebär några problem. A-kassorna behöver endast betala in de pengar de fått in av sina medlemmar, och inte som tidigare betala även för medlemmarna de inte fått in pengar ifrån.

Info kommer
Regeringen vill inte kommentera LO-Tidningens uppgifter.

– Just nu arbetar regeringen med en förordning där vi ska tala om hur allt detta ska gå till. A-kassorna kommer att få information och tydliga riktlinjer av regeringen och det ska dem få av regeringen och inte av LO-Tidningen. Vi har inga andra kommenterar, säger Anna Eliasson, politisk sakkunnig för Sven Otto Littorin på näringsdepartementet.