IF Metalls ordförande Stefan Löfven utsattes för press på en avtalskonferens i Stockholm. Samtliga inlägg ifrågasatte IF Metalls syn på LO-samordningen.  Till mötet i Stockholm hade nästan 200 fackligt aktiva från  samtliga LO-förbund kommit.

En av dem som begärde ordet vara Magnus Pettersson från Fastighets.

– För oss är jämställdhetspotten viktig. Och om IF Metall ställer sig bakom LO-samordning har vi större möjlighet att sluta avtal utan konflikt. Förstår inte IF Metall att arbetsgivarna applåderar nu?

Han fick medhåll av  Maria Hammarlund från Handels.

– Det här handlar om solidaritet. Jag tvekar inte en sekund att ställa upp för dig och dina medlemmar, Stefan Löfven. Varför kan du inte göra samma sak?

Metallordföranden fick gång på gång försvara sin uppfattning att det är för tidigt att binda sig för sympatiaktioner idag. I sina avslutningstal betonade LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin och Handels ordfförande Lars-Anders Häggström enigheten.

– Om vi håller samman är vi oslagbara, sa Handels ordförande.

Och Wanja Lundby-Wedin betonade vikten av enighet.

– Vi i LO är en familj och vi får inte utmåla en av oss som bandit.

Efter mötet förklarade Stefan Löfven att det nu gäller att hitta en lösning för LO-samordning.

– Det är klart att jag påverkas av ett sådant här möte, men samtidigt har IF Metall just haft en avtalskonferens, där stödet var stort för vår linje.Och mitt mandat har jag från IF Metalls medlemmar.