I två dagar pågår IF Metalls avtalsråd i Infra city i Upplands Väsby. 170 personer från landets IF Metall avdelningar ingår i avtalsrådet – men de kommer inte att rösta om den LO-samordning som förbundsledningen kritiserat.

I går, tisdag, rapporterade förbundsledningen om LO-styrelsens rekommendation till avtalslinje. Frågan är därmed avklarad för avtalsrådets del, förklarar IF Metalls förste vice ordförande Leif Ohlsson. Ett senare möte med förbundsstyrelsen tar ställning.

– Det brukar vara så. Det var så i Metall och det var så i Industrifacket, säger Leif Ohlsson.

I dag, onsdag, kommer dock avtalsplattformen från Facken inom industrin att diskuteras och mötet tar också ställning till den. Dessutom kommer runt 100 motioner att behandlas. Enligt Leif Ohlsson berör ingen av dem LO-samordningen.