/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/ht2006/weitzel1.jpg
Freddy Weitzel, ordförande i Chilenska riksförbundet i Sverige. Foto: Jonas Ekströmer.

De svenska chilenarnas representant ser bara fördelar med tankarna på en friare arbetskraftsinvandring från länderna utanför EU.

– Det är bra att Sverige öppnar för arbetskraftsinvandrare. Två processer måste pågå samtidigt, dels en som ser till att fler företag skapas som ger jobb åt arbetslösa i Sverige, dels en annan som öppnar för arbetskraftsinvandring där det råder brist, säger Freddy Weitzel, ordförande för Chilenska riksförbundet i Sverige.

– Jag tror att många chilenare vill komma till Sverige och söka arbete, både välutbildade och de som vill tjäna pengar på att plocka bär eller jobba på byggen i norra Sverige. I dag är det nästan omöjligt att komma hit som arbetskraftsinvandrare.

Läs också: nyhetsartikeln "LO varnar för lönepress neråt"