Trots att många har Margot Wallström som önskekandidaten när en ny s-ledare ska utses vill hon själv inte ställa upp. Beskedet kom skriftligt i dag, torsdag.

Redan på valnatten nämndes EU-kommissionär Margot Wallström som tänkbar ny partiledare för socialdemokraterna efter Göran Persson.

Den rundringning bland LO-distrikten som LO-Tidningen publicerade i sin nätupplaga i måndags visar också ett starkt stöd för Wallström som ny partiledare. Sedan dess har de fackliga gräsrötterna i LO-opinion också fört fram henne som sin favorit.

I dag, torsdag, skriver hon dock i ett pressmeddelande att hon inte vill kandidera.

"Det är naturligtvis hedrande och värmer att så många fäster förhoppningar och tilltro till mig. Och jag är glad över det stöd som visats mig. Men för egen del vill jag inte kandidera. Däremot vill jag gärna, som socialdemokrat och partimedlem, medverka i den förnyelseprocess som nu måste påbörjas i vårt parti efter valnederlaget", skriver hon.

Det snabba svaret på spekulationerna om hennes fortsatta karriär tyder på att hon inte heller kommer att ändra sig, något som förstärks av slutorden i pressmeddelandet där det står: "Jag kommenterar inte den här frågan ytterligare."