/media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/vt2006/val2.jpg /media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/vt2006/val1.jpg /media/lotidningen/media/images/nyhetsbilder/vt2006/val3.jpg
Segeraffischen Andra plats Tredje plats


1900-talets snyggaste valaffisch visade sig vara den med de sammansmälta ansiktena från socialdemokratiska kvinnoförbundet. Affischen hade nummer 2 när LO-Tidningens läsare fick ta ställning i nr 22/2006.

I alla fall var det den som höstade in flest röster, vilket noterades med viss förvåning hos redaktionens jury, som gjort affischurvalet från Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek (Arab). Som god tvåa kom nummer 1, SSU:s affisch Begåvad men fattig (vilken för övrigt segrade i Arabs egen omröstning). Och slutligen på tredje plats kom 1970-talsklassikern Kvinnokamp, som hade nummer 3 i omröstningen, från vänsterpartiet kommunisterna.

Gunna Grähs fullständigt paranoida affisch om alla hushållsbestyr som måste hinnas med efter jobbet och därav kravet på sextimmarsdagen (också den vpk) förtjänar ett hedersomnämnande. Tack alla, som gjorde sig omaket att skicka in sin röst!
Bland röstarna har juryn slumpmässigt dragit tre namn som belönas med samlingen Affischernas kamp. Mycket nöje återstår således i ett vidare vegeterande i frågan om det inte var bättre förr. Åtminstone var valaffischerna bättre.

Grattis Ingegerd Jonsson, Bollnäs, Daniel Johansson, Lund, och Erik Johansson, Trollhättan. Affischsamlingen i inbunden form kommer på posten, endera dagen.

Läs också: Artikeln där alla 14 bidrag presenteras