Kritiken blev för hård. Den som vill leja någon för städning, hantverk, ekonomijobb eller annat kan inte längre låta uppdragstagarna tävla om lägsta lönen.

– Vår idé väckte starka känslor hos vänstern, berättar försäljningschefen Alexandar Goga. Vi har mötts av påtryckningar för att ta bort budfunktionen – och ibland har sajten saboterats av falska bud.

Jobbjakt.se startade för en dryg månad sedan och mötte omedelbart kritik från bland andra LO. Företagets ambition var att skapa en marknad för tjänster på internet.

Lägst bud vann
Både företag och privatpersoner uppmanades att annonsera ut de uppdrag de ville ha utförda. Den som ville ha jobbet kunde ta kontakt och ge sitt bud. Och sedan kunde uppdraget gå till den som accepterade den lägsta ersättningen.

Efter tre veckor tvingade kritiken Jobbjakt.se att införa en minimilön på 50 kronor. Och i dag, måndag berättade Alexandar Goga alltså att hela budmodellen avskaffas.

– Men fortfarande kan den som vill ha ett jobb utfört möta den som vill ta på sig uppdraget på vår sajt, säger han. Och den som vill få uppdrag kan presentera sig. Vårt mål är 10.000 förmedlade tjänster under ett år.

Cirka 600 annonser har hittills publicerats på sajten. Städning, IT och hantverk är de populäraste områdena.