Transportarbetareförbundet varslar om konflikt från torsdag den 8 juni.  Den handlar om blockad mot övertid- och mertidsarbete, nyanställningar och inhyrning av personal på företag anslutna till Pacta.

Förbundet har inte lyckats komma överens med arbetsgivarorganisationen Pacta om ett nytt löneavtal för renhållningsarbetare.

Avtalet gäller cirka 200 personer som jobbar på företag med miljö- och flygverksamhet. Medlare har utsetts, skriver TT.

Sympatiåtgärder för arbete med tankning, lastning och lossning av flygplan destinerade till Hultsfred, Kramfors och Storuman finns också med i varslet.

Medlemmar i Pacta är bland annat räddningstjänstförbund, gymnasieskolor, fastighets-, energi, va- och renhållningsföretag samt andra kommunaltekniska företag och företag inom vård- och omsorg, turism och fritid samt kommun- och regionförbund.