Debattredaktör: Yonna Waltersson

Vilka är de enklare jobben, LO?

STOCKHOLM 20170303
LO-ordfˆranden Karl-Petter Thorwaldsson presenterar fˆrslaget "Utbildningsjobb fˆr st‰rkt etablering". Ett fˆrslag fˆr att f fler flyktingar i arbete.
Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10080
24 april

Debatt. Vilka jobb på vår fabrik skulle ge lägre lön? Den frågan riktar Ulf Åman och Fredrik Jonasson på Scania i Oskarshamn till LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson med anledning av förslaget om utbildningsjobb.

Foto: Colourbox

Låt alla jobba efter förmåga

21 april

Debatt. 220 000 personer med funktionsnedsättning saknar arbete och regeringen har svårt att hantera situationen. Politisk initiativkraft saknas för att skapa ett arbetsliv där olikheter och mångfald tas tillvara, skriver Stig Nyman, ordförande för Handikappförbunden.

Visita vill att vi ska ha sämre löneutveckling än andra

11 april

Debatt. Vårt enkla krav är att vi ska få samma löneutveckling som den övriga arbetsmarknaden. För det är vi redo att strejka. Det skriver ett antal medlemmar i HRF.

Yrkeschaufförer är under stor press

10 april

Debatt. Yrkeschaufförer pressas i dag oacceptabelt hårt – att köra för fort, köra olagligt eller för trötta för att klara uppdraget. Det skriver Robert Savela, Transport.

Foto: Jessica Gow/TT

Lärarlönelyftet skapar a- och b-lag

9 april

Debatt. Lärarlönelyftet utmanar den svenska modellen. Det skriver Magnus Eriksson (S), ombudsman GS-facket Avd 15 Norr.

Foto: Unizon, Byggnads och Elin Vinger Elliot.

Sverige måste bygga för kvinnor som hotas av män

9 april

Debatt. Avsätt lägenheter i allmännyttans bostadsbestånd för kvinnor som tvingas fly från sina hem på grund av mäns våld, föreslår Byggnads, Unizon och S-kvinnor i en gemensam debattartikel inför S-kongressen.

Ta ställning mot hyvling!

8 april

Debatt. Vi behöver tillsammans ta striden mot hyvling. Det skriver ungdomsgruppen på Handelsanställdas förbund.

Säg nej till förluster i välfärden!

8 april

Debatt. Att stoppa vinster i skolan räcker inte. S-kongressen bör fatta beslut om att stoppa vinstdriften också i vård och omsorg, skriver Dan Gabrielsson, ordförande LO-distriktet i Västsverige.

Ska märket hålla måste allt räknas, LO

7 april

Debatt/Slutreplik. HRF utmanar grunderna för hela den svenska lönebildningsmodellen med sina krav och strejkvarsel. LO måste tänka om skriver Svenskt Näringsliv i en slutreplik.

Foto: TT

Privata aktörer inte lösningen på arbetslösheten

7 april

Debatt. Att lägga ner Arbetsförmedlingen är inte svaret på de utmaningar som finns i nuvarande arbetslöshet. Det skriver arbetsförmedlaren Johan Berg i replik till Grön Ungdom.