”Schemalagd lunchrast krävs för att få matro” Maten & Jobbet Arbetsmiljö 30 oktober, 2017 Dåliga matvanor, stress och trånga lunchplatser. Här är reaktionerna på Arbetets artikelserie om mat
Många får slåss för bra matplats Maten & Jobbet Arbetsmiljö 19 oktober, 2017 Brevbärare som äter i bilen, busschaufförer som stressar i trånga personalrum och byggnadsarbetare som
”Inte kul att äta här, men det funkar” Maten & Jobbet Arbetsmiljö 19 oktober, 2017 Agnes Mattsson äter lunch på 1,2 kvadratmeter golvyta.
18 minuters matpaus när produktionen styr Maten & Jobbet Arbetsmiljö 13 oktober, 2017 När lunchen anpassas efter produktionen kan den bli kort. Skiftarbetarna på Volvo GTO måste
Forskaren: Måltiderna speglar alltid (klass)samhället Maten & Jobbet Arbetsmiljö 13 oktober, 2017 Delade turer och ”uber”-jobb. Den nya arbetsmarknaden kommer att påverka vår hälsa, tror måltidsforskaren
Lunchen – en försummad del av arbetsmiljön Maten & Jobbet Arbetsmiljö 5 oktober, 2017 Hälsosamma matvanor saknas i det systematiska arbetsmiljöarbetet och regeringen har inte agerat för att
Nyttigt eller onyttigt – här är facit för åtta luncher Maten & Jobbet Arbetsmiljö 5 oktober, 2017 Arbetet bad åtta personer visa sina matlådor. Sedan fick en nutritionist på Livsmedelsverket räkna
Yonna Waltersson: Lunchen en bortglömd hälsofaktor Maten & Jobbet Chefredaktören 5 oktober, 2017 Stora folksjukdomar är kopplade till mat, men ändå förekommer väldigt sällan diskussioner om matvanor