Magdalena Andersson har meddelat talmannen att hon lämnar som statsminister och allting pekar på att Ulf Kristersson kan tillträda. Nu börjar spekulationerna kring vilken ministerpost som kommer gå till vem i en högerregering. 
 
Här är Arbetets ledarredaktions förslag på ministrar. Vi utgår från att alla partier i regeringsunderlaget – SD, M, KD och L – får plats. Och vi tror att det är människor som, tillsammans med Ulf Kristersson, kan se till att det blir ordning på torget, drag under galoscherna och ett sjuhelsikes ös. 

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantesson.

Ulf Kristersson (M) – Statsminister 
Reformerad öppna gränserna-liberal som gjort intressant bostadskarriär. Gedigen kommunal erfarenhet av att låta de fattigaste betala priset för skattesänkningar
 
Samordningsminister – Peje Emilsson (M) 
Moderatlegendar som baxade fram marknadiseringen av välfärden. Har grundat PR-byrån Kreab, den vinstdrivande friskolekoncernen Kunskapsskolan och äldreomsorgsföretaget Silver Life. Sms:ar gärna tillträdande statsministern och bjuder gärna Jimmie Åkesson på lunch. Blir det isterband? Toppen! 

Elisabeth Svantesson (M) – Finansminister  
Säger ja till livet men vill slopa flerbarnstillägget. Bidragsmjölkare som vill bygga bidragstak. Sa att SD var rasister fast hon inte tyckte så. Nationalekonom som besitter precis det rörliga intellekt och den porösa ryggrad som behövs om man ska ta ansvar för statens finanser. 
 
Lars Adaktusson (KD) – Utrikesminister 
Tidigare EU-parlamentariker med stor erfarenhet av att knyta kontakter med remarkabla figurer utomlands. Är dessutom i synk med Europas mörkermän, enligt en Dagens Nyheter-granskning. Det är viktigt när Sverige snart ska vara ordförande i EU.
 
Justitieminister – Ebba Busch (KD) 
Du trodde att hon skulle bli bostadsminister? Intressant, men ansiktet utåt för kriminellas revansch i samhället kommer göra storverk på justitiedepartementet. 

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch är lagom.


Arbetsmarknadsminister – Rebecca Weidmo Uvell 
Trots sitt myckna och lojala bloggande i syfte att få Ulf Kristersson vald till statsminister har RWU, som hon kallas, aldrig plockats upp av högerns arbetsmarknadspolitiska insatser (Svenska Dagbladets ledarsida). Nu kan hon uppdra åt arbetsmarknadsdepartementets tjänstemän att utreda varför. 
 
Försvarsminister – Sara Skyttedal (KD) 
En av få politiker som vi vet verkligen kan hantera vapen. Synts på bilder på där hon i Israel sitter i ett militärfordon och siktar med en kulspruta. Kan också hålla i handeldvapen. Det kommer visa sig viktigt i en destabiliserad värld.  
 
Bostadsminister – Erik Bengtzboe (M) 
Efter Birgits friggebod och Stefan attefallshus är det dags för mannen som lärde oss hur man bengtzbor – låtsas bo hos mamma i Nyköping, plocka ut ersättningar i hundratusenkronorsnivån, ha familjen i Stockholm – att få göra sig ett namn på allvar. 

Biståndsminister – Johan Staël von Holstein (obereonde)  
Det är viktigt för den högern att värna sina band till det fria näringslivet. Staël von Holstein är fritt näringsliv och har dessutom stor erfarenhet av att lyfta fattiga afrikaner ut fattigdom

Rebecca Weidmo Uvell kan bli ny minister.

Utbildningsminister – Alice Teodorescu Måwe (M) 
Tokhögerns flitiga allt-i-allo. Jobbat på Företagarna, varit politisk redaktör på västkusten, varit med och startat Sveriges New York Times, deltagit i zoom-möten, utvecklat idépolitik åt M och är nu friskolelobbyist hos Peje Emilsson. Alla dessa erfarenheter kommer behövas när man ska bevara status quo på skolmarknaden. 

Kulturminister – Diggiloo, diggiley vi tar Richard Herrey (M) 
 
Näringsminister Johan Pehrson (L) 
Något ska han ju göra, öl- och korvfantasten. 

Övriga ministrar är Sverigedemokrater. Vilka det blir vågar vi inte uttala oss om. Det kan ju hända att Expressen och Acta Publica kommer med ett nytt avslöjande som ändrar spelplanen.