Två av tre konflikter som IF Metall och Elektrikerna nyligen varslat om för att få företag att teckna kollektivavtal har nu lösts.

Hos husbils- och husvagnshandlaren Fritidscenter i Falkenberg, Göteborg och Trollhättan kunde strejkvarslet blåsas av i sista sekund.

Fritidscenter valde att gå med i Motorbranschens arbetsgivareförbund och kollektivavtal kommer gälla enligt Motorbranschavtalet.

– Det känns väldigt bra och våra förtroendevalda och ombudsmän har gjort ett väldigt bra jobb för att trygga medlemmarnas villkor, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä i ett uttalande.

Ingen strejk solcellföretag

Även varslet om blockad på solcellsföretaget HPsolartech i Uppsala har upphävts. På tisdagskvällen tecknades ett kollektivavtal mellan Elektrikerförbundet och företaget.

Företaget bygger bland annat solcellsparker och Elektrikerförbundet ville teckna kraftverksavtalet med företaget, skriver tidningen Elektrikern.

Fortsatt strejk i Skåne

På Tema Elektro i Skåne rullar dock strejken vidare under fredagen, uppger Nicklas Tempel regionombudsman på Elektrikerförbundet. Två personer har sedan 23 juni varit uttagna i strejk för att förmå företaget att teckna kollektivavtal.

I tisdags hölls senaste mötet med medlaren som utsetts av Medlingsinstitutet.