Nu kan just du sätta din prägel i ett datadrivet team på en växande och dynamisk organisation. Vad kan vi erbjuda dig?

En spännande roll med många kontaktytor under en spännande utvecklingsfas. Ett företag där entreprenöriell anda råder. Ditt uppdrag?

Att bearbeta vårdnadshavare under hela resan – från beskedet att man väntar barn till att barnet börjar gymnasiet. Att identifiera befintliga och potentiella touchpoints i vårdnadshavarens kundresa.

Det var tankesmedjan Balans Marcus Larsson som på Twitter uppmärksammade sina följare om skolföretaget AcadeMedias rekryteringsannons för en Marknads- och CRM-koordinator.

AcadeMedia vill påbörja sin bearbetning av just dig som kund innan du ens hunnit med att vara en glimt i pappas öga.

Behöver våra barn fler lärare, skolvärdinnor, kamratstödjare och kuratorer eller är de i skriande behov av en marknadskoordinator i ett datadrivet team som följer dem genom livet?

Johannes Klenell

Men den är avslöjande för vad som har hänt, inte bara med vår syn på utbildning utan på hela livet.

Det handlar om kundoptimering. Och den börjar redan på mödravårdscentralen. Du är kund innan du är född.

Jag behövde knappt skriva den här krönikan. Det räcker med att bara citera direkt ur annonsen. 

Man brukar säga att vi nått en punkt där det är lättare att föreställa sig en värld som gått under av kapitalismens konsekvenser än en värld utan kapitalism.

Och marknadsliberaler har en tendens att se sig själva som befriade från ideologiska element. Den politiska mitten, enbart driven av förnuft.

Kapitalismen som en självklar naturkraft snarare än politik. 

Men om det är så, varför behöver de då jobba så förbannat hårt för att upprätthålla den? Och varför fortsätter vi gå med på att subventionera det här politiska och vinstoptimerade experimentet med skattemedel?

Pengar som kunde gått till våra barns utbildning. 

Behöver våra barn fler lärare, skolvärdinnor, kamratstödjare och kuratorer eller är de i skriande behov av en marknadskoordinator i ett datadrivet team som följer dem genom livet? 

Formuleringen om att bearbeta vårdnadshavarna ändå från graviditeten har plockats bort efter att den uppmärksammades. Men den sätter fingret på samhället vi håller på att bygga.

Din identitet: konsumtion. Själva livet en kundresa. Det här är inte utbildning, det är inte förnuft – det är ideologiproduktion.