Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

COLOMBIA. Omkring 70 familjer har fått vård efter att ha drabbats av bland annat kräkningar och huvudvärk.

Räddningsarbetare har hittat minst 2 400 djur som dött till följd av utsläppet och ytterligare 1 300 skadade djur har tagits om hand, uppger landets miljömyndighet för den colombianska radiokanalen RCN Radio.

Enligt lokala medier läckte 600 ton olja ut från ett nedlagt borrhål, tillhörande det colombianska oljebolaget Ecopetrol, vid byn Barrancabermeja i början av mars.

Oljan har sedan spridit sig flera mil i två intilliggande floder.

Colombias regering har beordrat Ecopetrol att kompensera de fiskare och andra som drabbats av utsläppet och har också hotat med ”drastiska sanktioner” om det visar sig att bolaget undanhållit information som kunde ha förhindrat utsläppet.