Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Ska du åka till Kambodja? Då kan du fynda ett visum idag till ”Black Friday-pris” som ger dig 30 procent rabatt på kostnaden för ett visum.

Rea-erbjudandet kommer från företaget Cambodia Immigration,under Black Friday så sänker de priset på ett visum från 69 dollar till 48,30 dollar, cirka 400 kronor.

Visumserbjudandet har skickats ut via e-post och illustreras med en glad person som springer runt med en fullastad kundvagn.

Men det är inte bara visumföretag som lockar med sänkta priser idag. Även hotellbokningssajter och hårvårdsföretag har hakat på fenomenet.

Black Friday började som en stor shoppingdag i USA, och infaller alltid fredagen efter Thanksgiving. Under 1970-talet växte konsumtionshetsen under just Black Friday och butikerna började hålla öppet från tidigt på morgonen till sent på kvällen och lockade med rea-priser.

De senaste åren har Black Friday även slagit igenom internationellt. I Sverige var det först elektronikbutikerna som främst hakade på men nu finns rean inom hela handeln.

Nu går det även att fynda visum till Kambodja till ”Black Friday priser”. Foto: Skärmdump