Annelie Nordström, Kommunals förra ordförande. Foto: Anna Simonsson

Fackförbundet Livs ordförande Hans-Olof Nilsson riktar skarp kritik mot Annelie Nordströms partibyte, från S till Fi. Han går även till attack mot hennes personlighet. ”Tragiskt”, skriver han på Facebook. 

LÄS OCKSÅ Nordström vill utbilda politiker – sympatiserar med Fi

På DN Debatt i dag måndag meddelar Kommunals tidigare ordförande Annelie Nordström att hon byter parti.

”Efter moget övervägande har jag valt att lämna socialdemokratin och ansluter mig till Feministiskt initiativ. Jag kommer att helhjärtat engagera mig i partiet med målsättningen att vi ska ta plats i riksdagen i valet 2018.”, skriver hon bland annat.

Under söndagskvällen gick Hans-Olof Nilsson, ordförande i Livs, ut på Facebook och kritiserade hennes partibyte, liksom även hennes personlighet.

”Annelie Nordtröm, avsatt ordförande på grund av vinfester i Kommunal lämnar i DN S för Fi. Förvånad? Nej. Redan som ordförande i Kommunal var hon mera inriktad på sin egen person än medlemmarna. Passar bra att hitta en ny plattform som spokesperson i Fi för det egna JAGET. Tragiskt…”, skriver han på Facebook.

LÄS OCKSÅ Så ska Schyman locka LO-väljare med Annelie Nordström

Redan i somras fanns tecken på att Annelie Nordström var på väg att byta parti. Men i Almedalen förnekade hon det på frågan från Arbetet. 

Även Gudrun Schyman intervjuades då om sitt samarbete med Annelie Nordström men svävade på svaren om att eventuellt försöka värva henne. 

LÄS OCKSÅ ”Så här kan det inte fortsätta inom LO” – Annelie Nordström i stor intervju