Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Police stand outside the building from which the mayor of Zacualpan Jose Nava Altamirano was abducted in Zacualpan, Mexico, Friday Aug. 19, 2011.  Armed assailants abducted the mayor of the rural town near Mexico City while he was meeting with farmers, setting off a gun battle that left one of the mayor's bodyguards dead, police said Saturday.  Mayor Jose Nava Altamirano is not officially reported kidnapped because there has yet to be a ransom demand, said the spokesman of Mexico state's Attorney General's Office. Mayors of some Mexican towns have been targeted in recent years after getting caught in the middle of drug turf battles. (AP Photo/MVT, Mario Vazquez de la Torre)

Foto: Mario Vazquez de la Torre/TT

Mord med skjutvapen i Mexiko har nått rekordnivåer med stigande dödssiffror från gängvåld, enligt en ny studie.

Perioden juli till september visar på de högsta siffrorna sedan president Enrique Peña Nieto kom till makten 2012 och lovade att stävja just gängvåldet.

Sammanlagt mördades 1 238 personer med skjutvapen i augusti och 1 228 i september. De två månaderna var de värsta som någonsin registrerats i Mexiko när det gäller dödlighet av skjutvapen, enligt organisationen ONC (Observatorio Nacional Ciudadano), som sammanställt myndighetsstatistik.

TT