STOCKHOLM 20151221 Anders Ferbe, fˆrbundsordfˆrande IF Metall, Martin Linder, fˆrbundsordfˆrande Unionen och Ulf Bengtsson, fˆrbundsordfˆrande Sveriges Ingenjˆrer, n‰r fackfˆrbunden IF Metall, Sveriges Ingenjˆrer och Unionen ˆverl‰mnar sina avtalskrav till Teknikarbetsgivarna. Foto: Jessica Gow / TT / Kod 10070

Ulf Bengtsson, Sveriges Ingenjörer. Foto: Jessica Gow/TT

Efter 14 år får det vara nog. Fackförbundet Sveriges Ingenjörers ordförande Ulf Bengtsson meddelar att han inte ställer upp för omval vid förbundets fullmäktigemöte den 15 november.

– Efter 14 år kan det vara dags att lämna över till någon annan. Det har varit slitsamt men roligt, jag är bland annat väldigt nöjd med att ha bidragit till att våra förtroendevalda ingenjörer fått en allt större roll. Nu ser jag fram emot att få tid över till annat som också engagerar mig, säger Ulf Bengtsson i ett pressmeddelande.

Ny förbundsordförande efter Ulf Bengtsson kommer att väljas på Sveriges Ingenjörers fullmäktigemöte 13-15 november på Djurönäset utanför Stockholm.