Tre explosioner inträffade i Bryssel på tisdagsmorgonen, två på flygplatsen och en tredje i tunnelbanan. Dödssiffran efter dåden på flygplatsen och tunnelbanan i Bryssel har stigit minst till 21, uppger räddningspersonal för AFP.

LÄS OCKSÅ Följ det senaste om explosionerna i Belgien på Arbetet Global

LO:s förste vice ordförande Tobias Baudin skulle ha landat 9:20 på Bryssels flygplats, men efter att explosionerna inträffade styrdes hans plan om till Amsterdam, där han har landat och meddelat sig via Twitter.

Ytterligare representanter från LO, TCO och Saco hade rest ned för att liksom Baudin delta i ett möte med Europafacket. De anlände redan under måndagen och rapporterades under tisdagsmorgonen vara i säkerhet i Europaparlamentets lokaler. Mötet har nu ställts in.

Loa Brynjulfsdottir, internationell chef på LO, twittrade om att hon kommit i säkerhet tillsammans med de fackliga kollegerna från TCO och Saco, Eva Nordmark, Åsa Ehinger Berling och Göran Arrius.

https://twitter.com/Eva_Nordmark/status/712211816240254976

Flera andra europeiska flygplatser har efter attentaten höjt sin säkerhetsnivå. Det gäller flygplatsen i Frankfurt, Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris och Gatwick i London.

I Sverige har vi sedan länge en förhöjd beredskap. På tisdagen beslöt svensk polis att öka närvaron på publika platser, bland annat på flygplatser.